Ondskapens navn

Hvem

  • Glamgrim
  • Zylph
  • Zap
  • Bog

LP
15000

Hovedpunkt
Vi tar elvebåt til Kratas og spør oss frem til trubaduren Zenog. Etter å ha fortalt historien om hvordan vi endte opp der på en omstendig måte, går det opp for ham at vi også har et spørsmål til ham og han begynner på en utbroderende historie om en mektig horror som korrumperte en liferock i Tarren fjellene. Det skal vistnok være den samme horroren som The Seven Spokes kjempet mot, men han kjenner ikke navnet dens. Han kan imidlertid fortelle hvor liferocken befinner seg, ca fire dagsmarsjer unna. På kvelden møter vi Haydir og Faydir, trillingbrødrene til Vaydir som er på jakt etter broren sin. Vaydir har stukket av fra giftemål med søsteren til Bog og nå vil de ha blodhevn! Bog forteller at Vaydir kanskje er i Bartertown.

Vi drar avgårde neste morgen og utpå dagen kommer vi til en koselig landsby kalt Lilletjern. Vi blir invitert til å overnatte og tilbringer kvelden og natten der, men utpå natten blir vi vekket av skrik. En av landsbyboerne har blitt påvirket av dolkene og har forsøkt å drepe sin gravide kone. Glamgrim får gitt henne en helbredende drikk så hun overlever, men vi blir bedt om å dra avgårde så fort som mulig neste morgen.

Vi rir opp i fjellene og etter tre dager kommer vi over stedet Zenog har fortalt om. Inngangen er blokkert av en stor sten, som Glamgrim og Bog får flyttet bort. Nede i hula finner vi en obsideman i dvale og en kiste. Vi tar obsidemannen med opp og pleier ham, og får åpnet kisten. Den inneholder et brev fra The Seven Spokes, som forteller at de var her på jakt etter horroren men ble angrepet av korrumperte obsidemen, de har selvsagt glemt å nevne navnet på horroren.

Vi blir en stund og pleier obsidemannen, og etter noen dager blir vi angrepet på natten av korrumperte obsidemenn. Vi slår hardt fra oss til kraften ser ut til å gå ut av dem og de kollapser i en stor steinrøys. Den dvalende obsidemannen våkner og noe usammenhengende får han fortalt at navnet på ondskapen er The Betrayer (liten fantasi på navnefronten blandt horrors altså). Han smuldrer opp etter å ha fått fortalt oss dette.

Vi vender tilbake mot Kratas, på veien passerer vi landsbyen igjen, den er preget av mange ferske graver og vi er uønskede der. Død og forræderi følger i våre fotspor!

Tilbake i Kratas får vi Zenog til å undersøke dolkene igjen. Den endelige rangen krever en knowledge og en deed. Vi må finne ut hvordan The Seven Spokes bekjempet horroren i sin tid og reise til stedet der det skjedde. Han vet ikke om noen ledetråd som kan hjelpe oss så vi setter kursen mot Bartertown og biblioteket.

I Bartertown finner vi huset til Charboia under bevoktning av byvakten. Charboia har blitt angrepet av orker og ligger på hospitset. Vi stopper innom biblioteket og oppdaterer Vanych på situasjonen, hun lover å forske videre for å finne en ledetråd til oss. I mellomtiden besøker vi Charboia. Han forteller at Vaydir vendte tilbake, men så kom tvillingbrødrene hans, det ble et basketak og Charboia ble stukket av en forgiftet kniv. Han dør kort tid etter og etterlater handelshuset til Glamgrim.

Bog oppsøker fengselet og får snakke med orkebrødrene. Det var Haydir som stakk og Bog sier det ikke finnes ære i en som bruker gift! Det blir basketak igjen og de blir kastet ut av fengselet.

Et siste brev: Mitt navn er ikke Charboia
Det er med stor sorg jeg forlater denne verden. Jeg er ikke mer enn en middelalderende dverg, med mange gode år foran meg. Likevel, på dødssengen ligger jeg, forgiftet av en ork i et unødvendig basketak. Legene sier det har gått for langt. Det er ikke håp. Jeg tar det med fatning. Jeg håper jeg har bidratt til noe godt i denne verden. Mitt ønske er at min gode venn, G. Glamson, skal slå rot, avslutte sin eventyrkarriere og ta over mitt forretningsempirium. Han er en solid dverg fra en sold familie. Til tross for hans begynnende dyslekso, som rammer så altfor mange dverger, så er han en ypperlig kar med et sunt sinn. Noe mer enn det ønsker jeg ikke. Men nå er min tid kommet. Farvel alle. PS (Til G. Glamson): Mitt navn er ikke Charboia. Det skrives Charboyya! Husk det for ettertiden.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.