Dahl familien involvert i nok et mystisk dødsfall

(VG, 2010): VG kan bekrefte at nok et familiemedlem i den omstridte Dahl familien er involvert i et mystisk dødsfall.

Basse Dahl, sønn av Rune Dahl, en av de mektigste personene i Dahl familien, er under politiets søkelys i forbindelse med det mystiske dødsfallet til skipsrederen William Wilhelmsen, som omkom i mars ifjor. Wilhelmsen døde under mystiske omstendigheter da skipet hans skal, etter det VG erfarer, ha blitt kapret av terrorister i Kristiansand. Terroristene skal ha kastet Wilhelmsen overbord i Nordsjøen, før de førte skipet til vestkysten av Afrika, hvor de ble overmannet av William Wilhelmsen sin tvillingbror, Wilhelm Wilhelmsen, og hans to sønner Peder og Tjødda Wilhelmsen.

Basse Dahl har vært på en lengre eventyrreise i Afrika med to kompiser, og returnerte til Norge tidligere denne uken alene, men med kapteinslua til William Wilhelmsen. Det var ved en ren tilfeldighet at Politiet oppdaget dette, da Basse ved sin ankomst på Gardermoen kastet lua i været for å feire sin hjemkomst og en lapp med påskrevet "Tildhører Will. Wilhelmsen, Skibbergd. 2A, Gristansand" ble synlig for en skarpøyd politimann. Samme politimann hadde også reagert på kapteinslua som Basse hadde returnert med, som på ingen måte passet til resten av hans kostyme.

Basse Dahl, gjennom sin advokat Fendel Orm, kaller omstendighetene en sinnsyk tilfeldighet og forklarer at han fant lua da han overfalte en gjeng terrorister som hadde holdt han og hans venner til fange over lengre tid.

Vi ble tatt til fange av gale terrorister. De holdt oss fanget i et hull over lengre tid. Under rømmingsforsøket ble mine to venner drept, men jeg klarte å stikke av. Lua tok jeg med meg ved en tilfeldighet, forklarer Basse Dahl

Wilhelm Wilhelmsen er glad over at lua til sin tvillingbror er kommet til rette, og at Basse hadde kommet hjem i godt behold. Han mistenker at det kan være de samme terroristene som angrep skipet hans, Mongeyboy, og drepte hans tvillingbror, som tok Basse og hans venner til fanget.

En sindsyg tilfeldighed er en god betenglse av siduasjonen, forklarer Willhelm på telefon fra Kristiansand.

VG kan opplyse om at skipet Mongeyboy er for tiden utleid til Dahl Funeral Services.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.