Pre-prolog til ED4
Pre-prolog til ED4
Setting: Jerris, Barsaive, 20 år etter at scourgen har satt inn
GM: Harald
Type: Horror, crazy, intrige
System: Haralds
Forrige laiv: {$forrigelaiv}
Neste laiv: {$nestelaiv}

Rufus og Alfonso, kongens trofaste tjenere, hadde vært på tur for å plukke blomster til kongens 60 års dag. Det hadde vært en fin dag, solen skinte, og det var ikke en sky på himmelen. Selv om Rufus spiste opp de fleste blomstene han så, fikk Alfonso plukket med seg en ordentlig bukett som han skulle plassere på kongens soverom. Glade og fornøyde tripper Alfonso og Rufus opp den smale trappa til kongens gemakker.
"Sjeeff, sjeeeeeef", ropte Alfonso. Han hadde aldri helt forstått hva han skulle titulere kongen som, men at kongen var sjefen, det var han sikker på.

Alfonso åpnet forsiktig døra til kongens soverom, og stanken som slå mot ham veltet han nesten overende: Det var ikke å ta feil av, rimslimet hang fra veggene og stanken i rommet kunne drepe selv en stein. I sengen så Alfonso at kongen lå, han beveget seg nesten ikke, og han så veldig syk ut. Rufus bjeffet og slikket i seg litt rimslim, før han for med pipende smerte ned i kurven sin. Alfonso fikk panikk, han gikk mot kongen og aå inn i det syke ansiktet hans. Kongen fikk frem bare et noen få ord:
"Ahhhh, …det svir…rimslimet…hent Stattholderen…og Rimslim.."

Alfonso sprang ned, og inn på kontoret til Stattholderen, mannen som med fast hånd sørget for orden og struktur i kongens rike. Stattholderen ble åpenbart overrasket, og løp mot kongens gemakker mens han kommanderte Alfonso til å hente Baronen. Baronen satt å spiste, som vanlig, da Alfonso stormet inn:
"Baron Rimslim, kongen har blitt forgiftet med rimslim", sa Alfonso.
"Hva? hvordan? hvorfor?" svarte Baronen og løpte opp mot kongens gemakker. Det var noe med denne baronen, noe spesielt, noe med navnet hans som gjorde ham litt mer mistenkelig akkurat nå. Alfonso tenkte hardt, men nei, han klarte ikke å se sammenhengen. At kongen var forgiftet var det ingen tvil om. Rimslim var det mest populære giftmiddlet for kongen, og rimslim hadde generelt ingen andre anvendelser. Kun nyttig for å forgifte, og spesielt til å forgifte konger.

"Men hvem kan ha stått bak dette?", tenkte Alfonso høyt.

Stattholderinnen? Nei, hun var jo så god og som styrte med fast hånd. Hun elsket makt og var herskersyk, men hun var snill, det var Alfonso overbevist om.

Baron Rimslim? Nei, baronen var en snill mann, spiste mye, og når han tenkte over det så var det ingenting mistenkelig med ham

Kongens fostersønn? Nei, han var en hyggelig fyr. Han var alltid opptatt, og ingen visste helt hva han gjorde. Men det var sikkert bare gode ting.

Generalen? Nei, ikke ham. Selv om han brukte søndagene til å piske uskyldige bønder, så var det noe godt over øynene hans.

Erkemagikeren? Å nei, hyggelig fyr, hadde riktignok kokt noen bønder i magisuppa si, men bortsett fra det hadde ikke Alfonso sett han gjort noe slemt.

Baronens rådgiver? Fin fyr, alltid kledd i svart, snakket ikke med noen og låste seg ofte inne. Ensom, men snill fyr!

Nei, Alfonso hadde ingen mistenkte i denne saken. Absolutt ingen. Kongeriket var styrt utelukkende av gode menn. Det var Alfonso overbevist om. Uansett så var det ikke hans oppgave å finne ut av dette. Nei, nok tenking for idag, nå var det på tide å gjøre viktigere ting. Så gikk Alfonso bort til Rufus, og snart var de på veg ut i solen for å plukke flere blomster.

Roller

Rolle Spiller Beskrivelse Skjebne
Baron Rimslim Tord Baron Ble til slutt holdt ansvarlig for giftmordene.
Kongens fostersønn Finn Olav Sleiping Endte opp som konge
Erkemagikeren Millikam Mortem Stein Magiker Millikam, noe misfornøyd med resultatet, men det kunne gått verre
Generalen Tård General Anklaget for forgiftning, men den nye kongen benåder ham senere
Baronens rådgiver Jardar Ond horrorkultist Anklaget for rimslimsmugling, men klarer sikkert å rømme fra cella
Stattholderinnen Pernille Stattholderinne Fant en god løsning til slutt, men døde før hun kunne fortelle den
Alfonso Barkesønn NPC Harald Sønn av Baronen …men hvem var vel ikke det, alltid glad og fornøyd uansett utfall
Sjefskokk Kullbart Morten Den ekte kongssønnen …og det ble også hans dødsdom siden fostersønnen ikke ville ha noen ekte arving på tronen

Kveldens hendelser

Navn Plot Resultat
Baron Rimslim Konfrontere sine sønner med sannheten. FÅ de til å bli gode menn, og tjene riket godt og finne en god kongeerstatter. Ble sviktet av sine sønner og endte opp som syndebukk.
Kongens fostersønn Bli konge, drepe alle som stod imot ham. Forgiftet stattholderen og den ekte tronarvingen. Kastet skylden over på baronen. Ble valgt til konge.
Erkemagiker Milikam Skaffe magiritualene og få maginivået til normalt nivå igjen. Ta knekken på han som røvet fra deg. Sørge for at en god person blir konge Klarte det nesten, men idet hans allierte skulle avsløre plottet ble de forgiftet… Men Milikam klarer seg nok
Generalen Assistere din tvillingbror med giftmord og ta makta i riket. Fikk en mistanke om giftmord kastet mot seg på slutten og satt i husarrest, men den nye kongen ordner nok opp for broren sin
Baronens rådgiver Øke maginivået, ta kontroll over horrorne, drepe og herske Havnet på celle med anklage om smugling av rimslim.
Stattholderinnen Rydde opp før noe skummelt skjer. Ta makta i riket og bli dronning eller få en god posisjon. Fant den ekte kongssønnen, men ble forgiftet før hun kunne avsløre det i rådet.
Sjefskokken Drepe kongens fostersønn, som har tatt din plass. Bli konge. Ble drept av kongens fostersønn før han kunne sikre seg arven.
Alfonso Barkesønn Stå til tjeneste så godt han kan. Fant ut at han var baronens rettmessige arving, muligens en ny Baron i riket…

Minnerike Hendelser

  • Kongens skål! Aaaaaargh Rimsliiiim!!!
  • Alfonso: Et sånt merke? *drar opp genseren og viser Q'en som viste at han også var sønn av baronen*
  • Å forhøre den sleipe faanen av en rådgiver som baronen hadde, som "ikke helt hadde oversikt" over hvem som hadde kjøpt rimslim. Skulle ha torturert ham til døde den der løgneren. Uff, jeg er alt for "snill". (statholderinnen)
  • Å kjenne saltsmaken og forstå at min vanntette plan om å la kokken, som jeg støtta, ordne vinen til skålen, langt fra var vanntett. :p (statholderinnen)
  • å forsikre kongens fostersønn om at jeg stolte fullt og fast på at han hadde et fantastisk og nært forhold til sin far kongen, selv om jeg visste noe helt annet. :D tror imidlertid ikke FO gikk på den :(
  • Oppdage kokken (den sniken) som støtt og stadig sto med det sleipe trynet sitt utenfor dørene og tjuvlytte.
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.