Ari Dahl
Ari Dahl
{$caption}

Spiller: Rune
Fraksjon: Dahlfamilien, Thors Venner
Født: 1975
Laiver: TD1, TD7

Beskrivelse

Ari Dahl er en sjarmerende, forførende og karismatisk mann. Han gikk tidlig inn i forretningsverdenen og lykkes veldig godt. Han startet flere nye innbringende foretak for TDFS, spesielt i Norge. Hans suksess spilte i stor grad på evnen til å se nye forretningsideer, bringe videre entusiasme og delegere oppgaver til de rette medarbeidere. Hans har en mer glamorøs stil en det som tradisjonelt har vært vanlig i familien og omga seg med mange kjendiser. Han er sønn av Eskil Dahl og bror til Martha Dahl. Han har en sønn, Princ Ari, som han har fått med Anna Spanka. Ari Dahl ble erklært død etter TD1 og det er ikke alment kjent utenfor familien at han er i live. Han leder nå Thors Venner. Hans kone, som han faktisk ikke er legalt skilt fra, men som har vært gift i mellomtiden og hans sønn som Didrik nå legalt har foreldreansvar for, vet enda ikke at han er i live.

Historie

Gullgutten
Ari Dahl ble tidlig en lysende stjerne i selskapet. Han sluttet på BI og begynte å jobbe med foretak han stiftet og som ble overdratt til TDFS Norge. Han var lojal mot selskapet og ble vist stor tillit at Thor. Han overskygget Didrik og Benny med sin glamour, kjendisvenner og brilliante prosjekter, som actionfiguren Kalam og lekeslimet Rimslim.

I 2001 giftet han seg med Anna Spanka og to år senere fikk de sønnen Princ Ari. I 2005 kjøpte han Midtåsen, den mest fasjonable tomten i Sandefjord. Han innredet det til en luksusbolig og bygget en hemmelig bunker i fjellet under.

I denne perioden begynte Ari i større og større grad å komme i konflikt med Gregers om fremtiden til TDFS. Gregers nøt stor respekt som nestleder i TDFS, men det var Ari som stod for nytenkningen. Når han stadig fikk videre og videre fullmakter fra Thor sin distanserte seg mer og mer, begynte ryktene å svirre om at det var Ari og ikke Gregers som Thor ønsket som sin etterfølger. Det var i denne perioden at det begynte å dukke opp billige krimbøker, hvor en av hovedpersonene var en tullebukk ved navn Ari Dahl som stadig fikk gjennomgå. Bøkene var skrevet under pseudonymet Benny Benson.

I ettertid kan mye tyde på at Thor faktisk ønsket Ari som etterfølger for TDFS siden han i 2000 skrev et testamente hvor alle hans stemmer skulle gå til Ari. Men Thor ombestemte seg, og skrev et nytt testamente rett før sin død, hvor Ari ikke fikk noen ting. Det kan tyde på at Thor nå hadde bestemt seg for at han ønsket Ari til å lede Thors Venner etter sin død. Men dette er spekulasjoner.

Siden innholdet av disse testamentene ikke var kjent, gikk Gregers og Ari til TD1 som klare konkurrenter. Didrik og Daniel holdt seg borte fra møtet, da begge følte at de selv ikke ville nå opp.

Familiemøtet
Under møtet skjedde en rekke dramatiske hendelser. Ari hevdet han ble forgiftet, og ble hjulpet av Tjøllingmannen. Hvorvidt han faktisk ble det, får vi nok aldri vite. Så kommer det eldste testamentet fram, det som er til fordel for Ari. Det nyere forsvinner og Ari blir legalt arving til Thors stemmer. Senere på kvelden unngår Ari og bli skutt av Tolleff da han, Tor Jørgen og Werner støter på en stresset Tolleff i kjelleren. Men hellet hans er slutt idet han blir skutt av Sandefjordspolitimannen Willy Olsen. En ambulanse kjører Ari til Sandefjord sykehus hvor han blir liggende i koma med politimannens kule i hjernen. Tilstanden er stabil, men kritisk. Ingen av kirurgene på vakt føler de har tilstrekkelig kompetanse til å operere i Aris hjerne. Tilfeldighetene har gjort at han ligger i sengen ved siden av Stein Dahl, som også ligger i koma.

Ut på morgenkvisten kommer en lege til sykehuset. Ingen har sett han før, men han skal være landets beste hjernekirurg. Brillene hans gjør folk nervøse og ingen protesterer når han erklærer Ari Dahl død og ber om at han kjøres til Sandefjord likhus umiddelbart.

Ari kjøres istedenfor til Thorelius Hvile og i en hemmelig operasjonsal i kjelleren opereres han. Operasjonen er vellykket. Ari våkner etterhvert og møter mannen med brillene, Thor Dahl Jr. Han blir introdusert for Thors Venner og Thors ønske om at han skal lede dem. Dessverre er et av medlemmene i koma og et annet er nettopp drept, så oppgaven blir ikke enkel. Thor Jr og Ari blir enige om å holde det hemmelig at han overlevde og Thor arrangerer så Aris begravelse.

Thors Venner
Ari jobbet sammen med Thor Jr fram mot Pandoraekspedisjonen. Under denne ekspedisjonen ble også Stein Dahl informert om at Ari var live. Da Stein og Thor Jr vendte tilbake til Norge etter ekspedisjonen, var det Ari som ventet på dem. Nå som de kjente Thors plan, kunne de planlegge sitt neste trekk. Det første var å få skikk på Didrik og fred med Tötenskiold. Dette ble sikret på TD7, hvor Ari konfronterte Didrik og ledet fredsforhandlingene med Tötenskiold.

Kommunikasjon (brev, avisartikler etc)

Se også

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.