Rinnan 1: Hotell Rinnan
Rinnan 1: Hotell Rinnan
{$caption}
Setting: Rinnan
GM: Harald
Type: Intrigelaiv
System: Forløper for Minilaivregler 1
Neste laiv: Rinnan2

Så, vi er alle samlet til en trivelig kveld på Hotell Rinnan, til tross for de noe ubehaglige hendelsene tidligere. Vi sitter samlet rundt bordet, praten er noe anstrengt og alle kikker litt mistenksomt på hverandre. Politisjefen er i ferd med å starte avhørene i forbindelse med mordene. Men plutselig, i det hotellsjefen er i ferd med å servere middagen, avfyres det et pistolskudd…

Introduksjon

Året er 1944 og andre verdenskrig herjer som verst. Norge er okkupert av nazistene, og tyskere patruljerer gatene og kontrollerer det meste av lov og orden. Under overflaten opererer motstandsbevegelsen med å sende flyktninger over til det nøytrale Sverige, samt sabotere tyske militærinstallasjoner i Norge.

Vi befinner oss på det fredelig familiehotellet Hotell RinnanHvaler i Østfold, drevet av familien Rinnan. Hotellsjef Ronny Rinnan styrer over hotellet sammen med sin kone Reidunn Rinnan, sin onkel Rein Reidar Rinnan, sin sønn Rambo Rinnan og sin halvbror Birger-Mikkel Rinnan. Det er alltid gjester på Hotell Rinnan, ikke mange, men alltid noen. For tiden er 4 gjester innlosjert på hotellet, to nordmenn og to tyskere: Gosse Gullsag, Kurt Kubein, Fredrich von Ritter og Adolf Himmler.

For to dager siden skjedde det noe fryktelig på Hotell Rinnan: Et lik ble oppdaget i fiskebua, og ingen har hittils kunnet identifisere personen! Den lokale politisjefen Peder Pest Pungstad ble umiddelbart tilkalt for å etterforske mordet, og han er nå innlosjert på Hotell Rinnan. Men ikke nok med det: I går kveld ble et nytt lik funnet, denne gang også en ukjent mann i fiskebua, men enda mer skremmende: Han var en SS offiser, høyt ranket!

Det er ikke første kan man har funnet lik på Hotell Rinnan. Det siste halvåret har hotellet fått et ganske frynsete rykte etter at døde personer har blitt funnet her og der, ca 1 per uke. Men da har det i hvert fall vært en av gjestene, og ikke slike uidentifiserbare jævler som nå. Hotellsjefen har gang på gang uttalt at han ikke vet noen ting om alle disse dødsfallene, til tross for at det alltid er han som finner likene.

Så, vi er alle samlet til en trivelig kveld på Hotell Rinnan, til tross for de noe ubehaglige hendelsene tidligere. Vi sitter samlet rundt bordet, praten er noe anstrengt og alle kikker litt mistenksomt på hverandre. Politisjefen er i ferd med å starte avhørene i forbindelse med mordene. Men plutselig, i det hotellsjefen er i ferd med å servere middagen, avfyres det et pistolskudd…

Tidslinje

 • Torsdag kveld: Ronny Rinnan finner et lik i vedskjulet. Ingen har kunnet identifisere liket ennå. Drept med øks i bakhodet.
 • Fredag formiddag: Politisjef Peder Pest Pungstad ankommer Hotell Rinnan.
 • Fredag kveld: Ronny Rinnan finner nok et lik i vedskjulet. Høyt ranket SS offiser, drept med øks i bakhodet.
 • Lørdag ettermiddag: Peder skal starte avhørene i det pistolskudd avfyres!
 • Her starter laiven

Roller

Rolle Spiller Beskrivelse Skjebne
Hotellsjef Ronny Rinnan Finn Olav Snill motstandsmann som satte familien over alt annet. Skulle sørge for at sønnen ikke ble tatt for mord og ellers hjelpe motstandsbevegelsen. Endte opp noe desillusjonert og skadet. Han gjør et forsøk på å drifte Hotell Rinnan videre sikkert godt hjulpet av nabojenta Elise. Han var jo skadet og med litt kreativ overtaling går nok Tyskerne med på at det var shootout mellom nazister og russere på hotellet og at den enfoldige Ronny er uskyldig i saken. Ellers begynner han å interessere seg for det okkulte og passer på det magiske området på fotballbanen i tilfelle noen skulle prøve å vende tilbake dit.
Onkel Rein Reidar Rinnan Tord Ond, samisk kultleder Skutt av SS Generalen. Prøvde å stå opp fra de døde slik som Jesus, men faila.
Rambo Rinnan Simpel tosk Skutt av politisjefen etter å ha blitt forhekset av Rein Reidar Harald
Reidunn Rinnan Pernille Lite snill kvinne som drev hotellet, var utro mot sin mann med hans onkel og elsket sin onde, voldelige sønn over alt på jord. som hobby ledet hun en sekt innen SS som dyrket de gamle gudene, og hadde som mål å utføre et rituale som ville skape en udødelig kriger som skulle gå i nazistenes tjeneste. DØD, skutt av fæle Birger Mikkel.
Bror Birger-Mikkel Rinnan Anders Ond jævel. Same. Hater nordlendinger m.m. Arbeider for Rein Reidar og har bl.a. ansvar for å skaffe blod til ritualene hans. Utnytter Rambo og lar ham gjøre grovarbeidet, dvs svinge øksa. Skyter i tur og orden svenskejævelen, gåsa Reidunn, politidusten Pungstad, Nazi-Hans og fjotten Ronny (arbeidsuhell; han overlevde jo). Skutt av Gosse da han forsøkte å avvæpne de gjenlevende motstandsfolka (skulle bare skutt dem med det samme).
Gosse Gullsag Morten Motstandsmann. Gosse Gullsag skjønte tilslutt at Adolf Himler var han med foten og at han han trodde var han med foten er en russisk spion. Siden Ritual A ikke er å finne på noen av de døde, og siden Ritual B var kjent å være i hendene på von Ritter, som ble skutt av kommunistene, antar han at de har begge deler. Reist mot Sverige etter Kubein og Dahl i et desperat forsøk på å gjennvinne ritualene.
Kurt Kubein Rune Russisk spion som ønsket å sikre ritualet for Stalin. Infiltrerte både motstandsbevegelsen og nazikulten, og kom seg til sist unna med ritualet og livet i behold. Han er nå på vei til Sverige sammen med Anna S. De ønsker å reise videre til Russland og overlevere ritualet til Stalin.
Fredrich von Ritter Stein Nazist Skutt av Kurt
Adolf Himmler Tård Motstandsmann som hadde infiltrert nazistene Overlevende, ravende full og ramla bak sofaen da all skytinga foregikk
Politisjef Peder Pest Pungstad Jardar Politisjef Hvaler Skutt av Hans Grüber. Sønnen hans overtar som politsjef.
Torunn Dahl Pernille Dum og deilig skipsrederdatter fra sandefjord som egentlig var russisk agent. Ute etter å sikre seg ritualet. Hun er på vei til Sverige sammen med Kurt Kubein. De ønsker å reise videre til Russland og overlevere ritualet til Stalin.
Hans Grüber Stein Maktsyk Hitlerfølger som tilber gamle guder og skal lage en supersoldat for det Tredje Riket. Døde?
Elise Dahl Pernille Nabojente Senere kommer Ronny til å gifte seg med henne og dermed skaper hele Dahl Rinnan "dynastiet"

Kveldens hendelser

Order of death:

 • Svensken blir skutt
 • Rambo dukker opp bærende på et nytt lik
 • Rambo blir skutt av politisjefen
 • Reidun blir skutt av Birger-Mikkel
 • Elise ankommer hotellet
 • Elise reiser fra hotellet
 • Torunn Dahl og Gestapo Offiser ankommer hotellet
 • Middag serveres
 • Gestapo Offiser skyter Rein Reidar
 • Kurt skyter Fredrich
 • Hans kommer tilbake fra de døde, og styter Gestapo Offiser.
 • Birger-Mikkel skyter Peder Pungstad og hans
 • Birger-Mikkel skyter og skader Ronny
 • Gosse skyter Birger-Mikkel og dreper ham

Etterspill

Se også: Dahlfamiliens historie 1943-2008

Selv om Ronny hadde en periode på galehus, kom han tilbake og overtok driften av hotellet. Peder Pest Pungstand sønn, Peder Pest Pungstand Jr. overtar som sheriff på Hvaler. Elise Dahl gifter seg med Ronny og styrer hotellet mens han er borte. Torunn Dahl og Kurt Kubein kommer til Sovjet. Torunn kommer etterhvert tilbake til Norge og gifter seg med Gregers Dahl. Gosse Gullsag, hvis egentlige navn er Jacob Berntzen, fortsetter og jobbe for Norges sak og får en lysende karriere innen politiet. Hotellet får et rykte i Hvalerområdet.

Både Ronny Rinnan, Elise og Jacob Berntzen vender tilbake til hotellet.

Mulig etterspill:
Supersoldaten

Artefakter og hva som skjedde med dem:

Artefakt Hvem har det Hva skjer videre med det
Ritualet del A Kubein Smugles mot Russland
Ritualet del B (supersoldat) Kubein Smugles mot Russland
Ritualet del B (pest) Ronny Destureres
Ritualet del B (opphevelse) Gosse Tas med i jakten på russerne

Minneverdige Øyeblikk

Reidun Rinnan/Torunn Dah (Pernille):

 • Å anklage fæle Birger Mikkel for mordet på SS-offiseren og for å prøve å legge mordet på min sønn – jeg hadde deg nesten der!
 • Å oppleve at denne flotte Kurt Kubein prøvde å skjule Rambos delaktighet i mordene, at jeg kunne stole på ham, og faktisk hadde funnet enda et medlem av kulten min!
 • Å få del i Ronny og Gullsags samtaler om motstandsbevegelsen burde være et høydepunkt, men den bitre smaken av å skulle dolke to slike kjernekarer i ryggen ble litt for dominant.
 • å bli drept av Birger Mikkel på denne desperate måten - han sprang gjennom gangen, stoppet i døra og skøt 4 skudd, og sprang videre før jeg fikk sukk for meg nesten. og jaggu kom han fra det også!
 • Å høre Pest Pungstads jevne munndiare i falsett ute i stua mens jeg stod på kjøkkenet: "Rekti'! blablabla"
 • Middagen – samtalene mellom Pest Pungstad, Torunn Dahl og Ronny Rinnan, der Pest Pungstad skrøt av hvor godt skudd han hadde skutt Rambo med, Ronny skrøt om hvor godt utstyr han (og hans far) hadde og Torunn trøstet Ronny med at hun skulle anbefale mordhotellet til alle sine venninner. Sitater:”Gudameg, så spennende. Ja unnskyld altså, men det er jo litt pikant, og nå som jeg har dere kjekke sterke menn til å beskytte meg Er det jo unektelig litt spennende!” Og dialogen: ”hvis far din aldri har satt sine ben nord for Oslo, og har fått barn oppi Trøndelag må han jaggu hatt litt av et utstyr!” ”Ja, han var kjent for det, og eplet faler nå ikke langt fra stammen!” osv. sakene krevde visstnok spesialrom… :p Eller:" Han var ikke helt god han rambo" (PP) "-Jo, rambo var en god gutt han, han hadde hjertet på rett sted" (RR). -"På rett sted ja, det skal være visst! Jeg traff jo midt i det!"
 • Å få Omvisning på eiendommen og alle mordstedene av Kurt alias Igor, og veksle mellom dekkrollen ”rederdatter og min egentlige identitet som spion.
 • Planlegging av ”mordsafari” på hotellet med Ronny Rinnan.
 • Da Igor skøyt Von Ritter med fire skudd og Torunn alias Anna S. triumferende dyttet den døende nazisten i brystkassa og sa: KGB, ikke sant! …og de russiske spionene fikk ritualbitene.
 • Å anklage Igor for voldtekt som dekkoperasjon, for at Pest Pungstad ikke skulle forstå at vi var buddies, uten at det var avtalt med Igor.
 • Å sitte på brygga og føle friheten ved å vite at jeg var på vei til Sverige, Russland og Stalin, som ville være VELDIG fornøyd med mine bedrifter!

Kurt Kubein (Rune):

 • Infiltrere motstandsbevegelsen og forklare at min oppgave var å infiltrere naziene samtidig som jeg infiltrerte SS-kulten og forklarte dem at jeg jobbet som dobbeltagent som skulle infiltrere motstandsbevegelsen.
 • Lure Von Ritter til å ta med seg sin del av Ritualet og bli med alene ut i natten sammen med meg og en "motstandsmann vi skulle lure". Ansiktsuttrykket til Von Ritter da jeg skjøt fire skudd i magen hans, og klumpen i magen da min mindre følsomme KGB-partner hånet den døende mannen med nederlaget.
 • Alle gangene jeg forstod jeg hadde tråkket i salaten og var sikker på at jeg skulle bli avslørt som dobbeltagent. Det er vanskelig å lyve til absolutt alle en hel kveld uten å selv bli litt forvirret angående hva som er sant og hva som er mitt eget oppsinn.

Gosse Gullsag (Morten):

 • Å legge en felle for den falske Han med foten og at den ekte Han med foten gikk i den. Og dermed være overbevisst, til tross for at alt pekte mot det motsatte, at den ekte Han med foten var nazispion og at kommunistinfiltratøren kunne stoles nesten blindt på.
 • Å oppdage den selvbedragets edle kunst. Gosse Gullsag møtte Kurt Kubein i kjelleren bærende på hammer og en svær rusten sigd. I Gullsag sitt hode var det to muligheter. (1) Kubein var en gal morder ala. Rambo og Birger-Mikkel og dette var våpen som jeg nå hadde oppdaget han iferd med å gjemme og som jeg derfor, siden vi var alene og jeg ubevæpnet, kom til å bli drept. Siden jeg fortsatt var i live var mulighet (2) eneste alternativ. Og det var at Kubein var en innbruddstyv. Dette kunne forklare (a) hans suspekte oppførsel, (b) hammeren var et innbruddsverktøy og ikke minst (c) han het Kurt Kubein, ala. Svarte Petter og Kalle Klåfinger. I midt hode var han rett og slett en kriminell person, men på romantisk vis en patriot, og derfor en god nordmann på bunnen. For dette og alt det andre Rune - well played, well played indeed!
 • Å skyte Birger-Mikkel. Om det ikke oppveier at Dahl og Kubein kom seg unna vet jeg ikke hva. Nå var forøvrig han den eneste ikke-motstandmannen som var i livet på det tidspunktet, men jeg snudde likevel ryggen til han i et forsøk på å holde et øye med hva Himler foretok seg, som jeg utrolig nok fortsatt ikke stolte helt på. Heldigvis kom Ronny meg til unnsetning.

Frederich von Ritter (Stein):

 • Spillets første handling: Øllpoker med de 3 personene jeg *skulle* ha drept. 2 Motstandsmenn og en Same.
 • Å finne ut at ingenting fungerer, så han blir med mystiske "ekstramannen" (Kurt Kubein) og en ekstra "monstandsperson" uten å rekke å planlegge hvordan han skal gjøre kål på dem.
 • Å bli skutt av Kurt Kubein, så bli hånt av Torunn Dahl. "Nå blir Stalin glad hva?" Var ikke lett å spille død da.

Ronny Rinnan (Finn Olav):

 • Det å være Ronny Rinnan å få preka skikkelig freiksta dialekt :)
 • Å preke skikkelig med sjeriffen
 • Middagen, som beskrevet av Torunn
 • Å komme med ideen om at gjester på hotellet kunne få utdelt roller og spille i et mordmysterie

Bror Birger-Mikkel Rinnan (Anders)

 • Da jeg drepte han svenskefaen som så meg og Rambo knerte den dusten kvelden før
 • Da den forbanna jævelen Rein-Reidar fikk Peder Pungstad til å knerte Rambo, slik at jeg slapp å gjøre det og bare kunne nyte synet
 • Da jeg myrda den fordømte gåsa Reidunn som sladra på meg til den forbannede sheriff-dusten Peder, og slapp unna enda han tosken Hans så meg
 • Da jeg sendte idioten Nazi-Hans, som helt umotivert prøvde å frame meg for mordet på Reidunn, lukt til hælvete
 • Da jeg rydda den politidusten Pungstad av veien i samme slengen (fordi han var stygg og, vel, var der)
 • Da jeg skjøt den fjotten Ronny midt i magan så gørra rant (bare synd han overlevde)
 • Da jeg endelig ble lagt til hvile av Gosse mens jeg forsøkte å avvæpne de gjenlevende motstandsfolka (Ahhh. Blissful rest at last)

Galleri

rinnan2.jpg Ronny.JPG rinnan.jpg pungstad.JPG
Ronny Rinnan Hotellbestyreren Ronny Kurt Kubein Sheriff Pungstad
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.