Thor Dahl 2.5: Tolleffs Begravelse
Tolleffs Begravelse
{$caption}
Setting: Thor Dahl
GM: Pernille og Morten assistert av Finn Olav
Type: Forhandlingslaiv
System: Minilaivregler 1
Forrige laiv: {$forrigelaiv}
Neste laiv: {$nestelaiv}

En privat flymaskin lander på Torp flyplass. Området rundt er tomt for folk. En eldre herre, kledd i en konservativ dress, står utenfor en limousin og venter. Tre mennesker kommer ut. De er alvorlige i ansiktet. En av dem har en bandasje rundt hånda og bærer armen i fatle.

Så føres en likkiste ut fra lasterommet på flyet. De tilstedeværende snur seg andektig mot den.

"Velkommen hjem, Tolleff", sier Gregers Dahl. "For aller siste gang."

Introduksjon

Gregers Dahl ble tidligere i år valgt til styreleder og direktør for TDFS. Han har hatt mange ting å ta tak i: Haitiaffæren, tvilsom etisk standard i selskapet, uoversiktlig, røde tall, intriger, dødsfall og krav om modernisering. Vedtektene krever et nytt familiemøte og Gregers har valgt Hotell Rinnan denne gangen. Den mest aktuelle saken er kampen om nestledervervet. Fire kandidater har meldt seg: Didrik, Jokka, Lulu og Daniel.

Siden familien først er samlet, passer det også å stede Tolleff til den siste hvile i familiekrypten.

Roller

Rolle Spiller Beskrivelse Skjebne
Gregers Dahl Finn Olav Styreleder og administrerende direktør i Thor Dahl FS. Greide å gjennomføre møtet og mesteparten av agendaen uten at noen døde.
Didrik Dahl Anders Forretningsmann og aktuell som nestleder i selskapet. Valgt til nestleder og giftet seg med Spanka. Overtok dermed Aris stemmer og makt (og kone).
Rune Dahl Tård Lokalpolitiker i Sandefjord, far til Didrik og bror til Tolleff. Assisterende direktør for Norge
Dr. Fritjof Dahl Stein Pensjonert professor i kjemi og forsker i de esoteriske disipliner. Fant to ringer, Life og Destiny. Assisterende direktør for Sør-Amerika
Daniel Dahl Morten Kandidat til nestlederverevet. Direktør for Nord-Amerika og Europa. Outet som transe, tapte kampen om nestledervervet og ny direktør for Asia
Espen Dahl Harald Misjonær fra Afrika, indremisjonær fra Vestfold. Selvutnevnt familieprest. Direktør for Afrika. Får forskningsmidler.
Jokka Dahl-Rinnan Tord Vellykket forretningsmann med ansvaret for virksomheten i Østeuropa. Kandidat til nestledervervet. Tapt kampen og mistet Øst-Europa. Overtatt som direktør for Sør-Amerika.
Jurgen Salasjenko Jardar Katolsk prest og gudfaren til Tolleff Dahl. Arvet Tolleff. Bisto i begravelse og bryllupp. Solgte seg ut av firmaet.
Lulu Dahl-Rinnan Pernille Tidligere vertshusbestyrer, skjult sjef for vertshusene. Kandidat til nestledervervet. Direktør for turisme
Anne Spanka Rune Ekskona til Ari Dahl og golddigger. Uventet gjest Giftet seg med Didrik.

Mediaomtale forut for møtet

Agenda for møtet (av Gregers):

14-15 Begravelse
15-16 Gravøl og snitter

16:00 Styremøte

Kaffepauser og middagspause der det er hensiktsmessig

 1. Godkjenning av agenda
 2. Velkommen ved Gregers
 3. Presentasjon av områder:
  1. Overordnede tall ved Gregers
  2. Norge ved Rune
  3. Øst europa ved Jokka
  4. Vest Europa, USA/Canada ved Daniel
  5. Arktis/Antarktis og Flåten samt Øst Asia ved Jørgen
  6. Afrika ved Espen
  7. Russland ved Didrik
  8. Hotellkjeden ved Lulu
  9. Sør amerika, caribien, midtøsten, og Australia ved Gregers
 4. Presentasjon av potensielle kandidater for vise adm. dir.
  1. Daniel
  2. Didrik
  3. Jokka
  4. Lulu
 5. Diskusjon restrukturering i konsernet, Gregers innleder
 6. Diskusjon rundt profil og profilendringer, Daniel innleder
 7. Diskusjon rundt prosess for å ta konsernet på børs, Didrik innleder
 8. Fordeling av stemmene etter Ari og Tolleff, Gregers
 9. Avstemning: valg av ny vise adm. dir.
 10. Avstemning: valg av nytt satsningsomåde
 11. Eventuelt

Kvelden avsluttes med kaffe og konjakk.

Kveldens hendelser

Begravelse
Før begravelsen kommer i gang, blir alle tatt på sengen av Anne Spanka som overraskende dukker opp1 og fremmer krav om arv.
Vi samles i kapellet på hotell Rinnan. De to prestene til, Salasjenko og Espen holder hver sin minnetale. Didrik holder også en minnetale og avslutter med å avfyre Tolleffs pistoler en siste gang. Vi beveger oss ned i familiekrypten til stemningsfull katolsk sang og setter inn Tolleffs urne. Alvorlige og fattede går vi opp til snitter forbredet av Lulu.

Presentasjoner
Gregers innleder en rekke opplysende presentasjoner. De vordende nestlederkandidatene kappes om å fremstå som mest profesjonelle.

Daniella dukker opp
I pausen setter Jokka Dahl-Rinnan i gang en bakvaskelseskampanje mot Daniel Dahl. Daniel blir stresset og kommer ut av skapet som Daniella. Didrik smiler, Gregers slår seg til pannen og Espen rynker på nesen.

Presentasjoner/debatt
Presentasjonene fortsetter med opphetet debatt. Hva slags profil skal selskapet ha? Bør det på børs? Hvem er skikket til å lede? Hvordan bør fordelingen av stemmer være. Det serveres punsj og prestene studerer utringingen til Anna.

Intriger
Det intrigeres hardt. Didrik manøvrerer for å sikre seg nestledervervet. Lulu bekjenner sine synder til Salasjenko. Deretter sjekker hun opp Gregers, men blir avvist. Ulykkelig søker hun tilbake til presten for sjelesorg. Det serveres middag. Daniella, Lulu og Anna har dameprat på trappa. Daniella, Espen og Fritjof diskuterer Ulrikslektens posisjon. De er ikke særlig samstemnte og det ender med at Daniella trues av "Guds Hammer", i dette tilfellet en faktisk hammer. Jokka slår ned Anna Spanka etter at hun har disset unibrowen hans.

Bryllup
Didrik ser sitt snitt og frir til Anna. Han får ja. Siden Didrik er en handlingens mann og siden vi har to prester tilstede, blir det bryllup. Gregers blir Didriks forlover og Daniella blir Annas forlover. Det eneste problemet er at vi mangler ringer. Gullsmeden på Hvaler er stengt for kvelden.

Ringene blir funnet
Espen Dahl tar en aftenstur i hagen og finner to ringer. De blir gifteringer for Didrik og Anna. Nå kan bryllupet holdes. Fritjof klikker under bryllupet, men protesterer ikke mot vielsen.

Ringen blir stjålet og kommer til rette igjen
Jokka stjeler ringene og gjemmer dem i Tollefs urne i krypten. De kommer etterhvert til rette igjen og blir tilslutt gitt til Fritjof for videre studier.

Skyteoppgjør
Både Tolleff Security og Slacker Security er på stedet og det ender med skyteoppgjør. Alle kaster seg ned, men heldigvis blir ingen skadd.

Avslutning og avstemning
Didrik blir valgt til ny nestleder. TDFS forblir en stiftelse med uendrede vedtekter, men selskapsstrukturen endres og det blir en rokkering av direktøransvar. Detaljene her utarbeides av Didrik og Gregers senere.

Dans og fest
Det avsluttes med fest og dans. Spesielt minneverdig er Annas flørtende dans med Salasjenko.

Etterspill

Bedriftsmøtet bød på flere overraskelser for Dahlfamilien. En av dem var at Ari har en sønn som dermed arver hans stemmer. En annen var Daniels alterego, Daniella. En tredje var tilstedeværelsen av to ringer i hagen utenfor hotellet.

På forhånd var det hard kamp om nestledervervet. Didrik feide konkurrentene av banen og toppet det hele med å gifte seg med Anne Spanka og dermed kontrollere Aris stemmearv fra Thor gjennom Aris sønn, Princ Ari. Stemmefordelingen i familiestyret endret seg dramatisk i løpet av kvelden.

For Gregers betød likevel møtet et viktig skritt videre. Han har gjennomført viktige endringer i selskapet og fått mandat til å gjennomføre ytterligere. Det er ingen maktkamp i ledelsen, noe som betyr fred på toppen. Han sikrer seg også Salasjenko sin arv etter Tolleff. Lulu overtar for Jokka, og Jokka og Fritjof tar over Sør-Amerika. Daniel får jobben å få skikk på Asia, mens Gregers og Didrik legger planer for resten. Det er også klart at skyteoppgjøret mellom Tolleff Security og Slacker security, tilsier en fast hånd som kan styre prosessen med sammenslåing av sikkerhetsselskapene.

Dette er starten for Espens lange feide med Daniel Dahl. Det er også av avgjørende betydning at det blri funnet to ringer i hagen, Life og Destiny. Begge ender opp hos Fritjof, men den første blir bruk som giftering av Didrik og Anna. Deretter blir den gjemt i Tolleffs urne for så å bli stjålet av Jokka, før den kommer til rette igjen. Disse hendelsene vil få avgjørende betydning senere.

Minnerike Hendelser

Morten:

 • Kapellet og sermonien med Espen og Salasjenko som prester overgikk alt jeg hadde forestilt meg på forhånd. Jeg fikk en skikkelig andaktsfølelse av situasjonen og stedet.
 • Gå ned i krypten i prosesjon til katolsk sang
 • Sermonien i krypten - tung stemning
 • Didrik som skal utføre Tolleffs siste vilje
 • Snitter og småretter laget av Lulu
 • Presentasjonene: Utrolig underholdning!
 • Anna Spankas entre
 • Daniellas entre og spesielt Espen Dahls reaksjon
 • Møte med Fritjof og Espen i krypten og å bli truet med "Guds Hammer" - tung stemning og jeg var faktisk oppriktig nervøs.
 • Arrangere shootout mellom Tolleff Security og Jokkas styrker
 • Jokka går banas og slår ned Anna
 • Stemningen mot slutten når både ringer dukker opp og våpen forsvinner
 • Vielse av Anna og Didrik og bli valgt til forlover
 • Fritjof som klikker under vielsen
 • The list just goes on and on…. :)
td25.jpg

Pernille:

 • Begravelsessermonien og prosesjon ned i krypten, slutter meg til mortens kommentarer.
 • Espen Dahls tale nevner jeg spesielt. GUD GIR OG TAR. TOLLEF TOK. TOLLEF JOBBET FOR GUD. :p hahaha
 • Tollefs siste vilje.
 • å drikke punsj med Anna Spanka og snakke om hvor kjedelig møtet var.
 • se prestene drikke punsj og smugtitte på Ankas pupper (GRISER ER DERE! :p )
 • holde presentasjon / demonstrere forretningsferdigheter / presentere seg som nestlederkandidat, og se Gregers noe overraskede ansikt. hehe
 • Syndebekjennelse til den katolske Paderen. Fikk faktisk en virkelig følelse av fred inne i meg. Tror kanskje jeg fikk større forståelse for hva dette fenomenet innebærer.
 • damenes entre - morsomt å se de lettere sjokkerte / lattermilde fjesene rundt meg da Daniella kom inn
 • "jentesamtaler" med Anka og Daniella på trappen, som blant annet hjelp Lulu med å finne frem til sin store kjærlighet.
 • Annas MANGE ansikter. DU var en fantastisk parodi på en blond sutrete goddigger av en kvinne!
 • diskusjoner rundt presentasjonene - utrolig kult hvor seriøst dette ble tatt!
 • Jokkas noe skiftende aksent og generelle fylleopptreden.
 • slaget fra Jokka - og Annas voksende blåmerke.
 • Gregers irettesettelse av Lulu på privaten for at hun hadde gått ut i media uten å varsle ham. Hans funderinger om det var andelene hun var ute etter med sine tilnærmelser. Og forretningsforslag.
 • Fritjof skal hjelpe til å finne bryllupsringer: "dere kan låne min, men jeg må ha den tilbake etterpå" romantiske karen.
 • Bryllupet! Igjen en flott sermoni. Dere prestene fungerte fint sammen. Anna Anka finsende og litt rørt.
 • Firtjofs utbrudd, og påfølgende kamp om ringene midt i sermonien. Anna sutrende til Lulu: "Åååå, du er bare sjalu!" (Jada det var hun - hun ville gjerne også blitt gift der og da, men dette var skumlere greier - i følge Fritjof).
 • Drukne kjærlighetssorgen i rødvin. Snakke med paderen om kjærlighet og avtale deltagelse i hans åndelige kvelder / arbeid i meningheten. Kamper med seg selv: leve i håpet og bli et nytt og mer harmonisk menneske vs Planlegge hevn over gregers / straffer for seg selv (legge an på presten? lage bråk med Jungle Jack for Gregers?).

Harald

 • Å holde begravelsen og talen om Tolleff. Se andektig ut i forsamlingen og preke kristen-tale. Det var veldig gøy
 • Seansen med Tolleff sine pistoler og skytinga til Didrik.
 • Overraskelsen da Anna og etterhvert Daniella kom inn i rommet. Fenomenalt kostyme!
 • Daniella, og den påfølgende konfrontasjonen og gud hammer i kjelleren. Da ble det en trykket stemning. Hadde ikke Fritjof grepet inn kunne det ha blitt stygt
 • Røyking og manne-prat på trappa. Planene om å gifte Didrik!
 • Bryllupet!
 • Samtalen med Anna om hvilke deler av høysangen som var best til bryllupet
 • Leting etter ringene med Fritjof, og Fritjof sin oppstandelse i kapellet da Didrik og Anna ble viet med hver sin del av life ringen
 • Å se den katolske pastoren danse med Anna til Britney Spears eller noe, og at han "diskret" løfter på brillene for å ta en titt i kløfta.
 • Damene: Lulu, Daniella og Anna. Fikk følelsen at det var liksom "dame-prat" på gang i den gjengen, noe Espen som mannfolk ikke ville legge seg borti
 • Urna og ringene: Didrik sin ide om å gjemme ringene i urna, og Jokka som knabber de og kaster de vekk, og all oppstandelsen rundt dette.
 • Gregers: Et ensomt fyrtårn blant en flokk av sinnsyke slektninger. Derblant Gregers sin reaksjon på: Daniella, Didrik som kaster ringen i Tolleff sin urne.

Anders

 • Forberedelsene
 • Kostymene
 • Kapellet
 • Anna Spanka sin inntreden (og se ansiktsuttrykkene til alle andre)
 • Hele begravelsessermonien
 • Holde minnetale til stakkars onkel Tolleff
 • Skyte sørgesalutt med pistolen som Didrik tok fra Tolleff
 • Å se Daniel komme i kjole og øyeblikkelig innse at kampen om nestlederstillingen var vunnet
 • Flørtingen med Anna i den hensikt å få kontroll over stemmene hennes, og oppdage at Gregers og Espen synes at et giftermål er en god ide for å hindre stemmene i å forlate familien.
 • Røyking på trappa og vin/konjakkdrikking rett fra flaska.
 • Springe rundt som en gal på leting etter pistolene som Didrik var overbevist om at en gærning hadde knabbet
 • Få høre at Espen først hadde truet Daniel på livet og så tatt han med ut bak huset, og springe ut i full panikk å oppdage at de snakker helt normalt sammen og ingen er død i det hele tatt!
 • Letingen etter (gifte)ringen som noen visstnok mistet for 60 år siden - og så finne den!
 • Bryllupssermonien og Fritjofs maniske uttrykk da han oppdaget ringen
 • Innskytelsen om å gjemme ringene i Tolleffs urne (for der vil i hvert fall ingen lete etter dem), for deretter å snakke høylytt om planene mens Jokka er innenfor hørevidde
 • Å holde foredrag om Dahl Mining Company
 • Jokkas tale om hvorfor han bør bli nestleder (vær å snill, jeg har sååå lyst på!")
 • Å kunne svinge kappa etter vinden selv om det tidvis blåste nordavind fra alle kanter
 • Å skaffe seg kontroll over 25 ekstra stemmer kun ved hjelp av et giftemål og adopsjon av en ukjent guttunge
 • Å være fullstendig bajas og allikevel ha full sympati fra nesten alle de andre i familien

Handouts og dokumenter

td25_gregers_pres.pdf td25_daniel_pres.pdf td25_lulu_pres.pdf Tolleffs_testamente.pdf magadan.pdf
Gregers presentasjon Daniels presentasjon Lulus presentasjon Tolleffs testamente Teknobladet 01.10.09: Her stjeles Magadan-data fra Dahl Mining Comp
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.