Finansfange tilbake i Norge

(VG, 2011): Den kjente finansakrobaten Didrik Dahl, som tidligere i år ble siktet for grov økonomisk kriminalitet og arrestert i Moskva på forespørsel fra den norske statsadvokaten Tor Herlig Straff, ble i går fraktet i fly til Værnes.

Det meldes om at sikkerhetsoppbudet rundt fangetransporten var betydelig, da norsk politi har hørt rykter om at det finnes individer og grupperinger ønsker å frigjøre ham. Transporten foregikk imidlertid helt uten dramatikk, med unntak av at Didrik Dahl skal ha skjelt ut en kvinnelig vakt for ikke å ha pusset uniformsknappene sine skikkelig.

Sikre kilder sier at Didrik Dahl ble svært opprørt da en fengselsbetjent ønsket ham velkommen til Trondheim, Tordenskjolds hjemby. Våre kilder kan videre fortelle at da han fikk høre at russisk kaviar og sjampanje ikke fantes på menyen, flommet raseriet over og i bruduljene som fulgte ble en fengselsbetjent stygt skadet i hånda av et coctailsverd av plast. Statsadvokaten opplyser om at slike voldeligheter tydelig viser at vi her har å gjøre med en svært farlig person, som hører hjemme bak lås og slå.

Fra politiet i Trondheim får Verdens Gnag opplyst at Didrik Dahl nå sitter fengslet på Djeveløya utenfor Trondheim, hvor han vil bli sittende i påvente av at rettsaken mot ham og de andre i ledelsen i Dahl-konsernet.

I en pressemelding sier Didrik Dahls talskvinne Natasja Stroganoff at Didrik er forberedt på å møte i rettsaken, og at han vil vise hele verden at han er "uskyldig som et svært uskyldig, lite lam".

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.